HTML

Kencék a konyhámból

Több jó példát látva megérlelődött bennem a gondolat, hogy jó lenne házi illatszereket és tisztítószereket készíteni. Mert tudom, hogy mi van benne, mert általában sokkal olcsóbb, és mert alkotni öröm. A blog elsősorban "nagy jegyzetfüzetként" működik. Kapcsolat: pommepommeszappan@gmail.com

Szappanok a dobozban

Az itthoni kartondobozokban ezek a szappanok várják, hogy végre munkába állhassanak.

Kategóriák

2012.08.10. 22:08 pomme-pomme

Ezek a franciák...

Egy sokéves barátság jóvoltából Burgundia egyik kisvárosában múlatjuk az időt mind a három és felen. Megint meg kell állapítanom, hogy a franciákban olyan érzék van bizonyos dolgokhoz, amelyik egyetlen más nemzetben sem. El vagyok bűvölve a konyhájuktól (És nem a szarvasgombával megszórt nyuszifültől, hanem például attól a tökegyszerű mustáros sertéssülttől, amit ma ebédeltünk. A sarki szupermarketben kapható hús olyan minőségű volt, amilyet én Budapesten kb. egy helyen tudok venni.), a ruhák, cipők, kiegészítők egyszerűségétől és mégis elegáns voltától, de mindezek mellett ma délelőtt a 13 ezer lakosú kisváros egyik játékboltban találtam olyat, ami után úgy kellett fölsöprögetnem magamat:

Azon a polcon, ahol a különböző kreatív játékok találhatók (ilyeneket otthon is látni, egy dobozban összecsomagolva alapanyag és eszköz, vágd ki, keverd össze, öntsd formába stb. és mindenféle szép dolog lesz belőle), találtam először egy ajakápoló-, majd egy krémkészítő szettet. És ami a legjobb volt benne, és minden natúrkencegyártó álma: szinte kizárólag természetes alapanyagok (sheavaj, méhviasz, illóolajok stb,), egyedül egy adalékot mellékeltek, ami mindezeket valahogyan vízfürdős melegítés nélkül puhítja, így alkalmas tűzhellyel és forró anyaggal önállóan még nem dolgozó gyerekek számára is. Én csak pislogtam és sóhajtoztam. Meg persze az árán is, 29 és 39 euró volt a két doboz. de azt hiszem, fogunk mi még a Kisasszonnyal és testvérével/testvéreivel közösen krémeket kotyvasztani a konyhában pár év múlva.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás kedves olvasó


A bejegyzés trackback címe:

https://kencekakonyhambol.blog.hu/api/trackback/id/tr24706294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása