HTML

Kencék a konyhámból

Több jó példát látva megérlelődött bennem a gondolat, hogy jó lenne házi illatszereket és tisztítószereket készíteni. Mert tudom, hogy mi van benne, mert általában sokkal olcsóbb, és mert alkotni öröm. A blog elsősorban "nagy jegyzetfüzetként" működik. Kapcsolat: pommepommeszappan@gmail.com

Szappanok a dobozban

Az itthoni kartondobozokban ezek a szappanok várják, hogy végre munkába állhassanak.

Kategóriák

2012.11.20. 14:58 pomme-pomme

Most már csak gyakorolni kéne...

Csendesség honolt itt a blogon, pedig nem voltam tétlen az elmúlt hetekben. Igaz, most nem itthon alkottam, hanem szorgosan jártam az újabb tanfolyamokat, konkrétan a kreatív és a meleg eljárásos szappantanfolyamot, valamint a kezdő kencetanfolyamot. Majd ha a Kicsi Fiú picit nagyobb lesz, akkor szeretnék még elmenni a további szappanos és kencés tanfolyamokra is (szappanosból három, a kencésből öt van vissza), de erre idén már nem volt idő, keret és főleg erő. Ezzel a pocakkal már nem szívesen gurigázok végig egy egész napos tanfolyamot, különösen, hogy utána még a Kisasszonnyal is pörgünk egész délután.

Viszont a számomra legfontosabb tudáselemeket sikerült felszívnom, most már tudok csinálni:

  • - szappant, krémszappant, tusfürdőt, sampont, habszappant és sószappant;
  • - zsírosabb és könnyebben felszívódó krémeket arcra, kézre, testre stb.;
  • - szájvizet, pattanás elleni krémet, sminklemosót;
  • - mosó- és mosogatószert.

Nemrég jártam a dm-ben mosogatógép-tablettáért (arra még sajnos nem találtam megfelelő házi alternatívát, de minden ötletet örömmel fogadok), körbesétáltam, és örömmel konstatáltam egy csomó terméknél, hogy ez se kell, ez se kell meg ez se kell, mert mindegyiket meg tudom csinálni. :)

Természetesen nem gondolom azt, hogy most már tökéletesen önellátók leszünk (különösen nem januártól az Icipici mellett), és egymagam romba döntöm az összes kizsákmányoló vegyipari multit ;), de igen jó érzés volt, hogy ennyi minden hasznosat tanultam. Most már csak kálium-hidroxidot  kellene szereznem (minden más van), és nekiállni az itthoni kotyvasztásnak, és a receptek további finomításának, mert a tanfolyamon készített készletek kezdenek elfogyni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kencekakonyhambol.blog.hu/api/trackback/id/tr834916491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása