HTML

Kencék a konyhámból

Több jó példát látva megérlelődött bennem a gondolat, hogy jó lenne házi illatszereket és tisztítószereket készíteni. Mert tudom, hogy mi van benne, mert általában sokkal olcsóbb, és mert alkotni öröm. A blog elsősorban "nagy jegyzetfüzetként" működik. Kapcsolat: pommepommeszappan@gmail.com

Szappanok a dobozban

Az itthoni kartondobozokban ezek a szappanok várják, hogy végre munkába állhassanak.

Kategóriák

2016.11.06. 21:38 pomme-pomme

Kiskarácsony...

20161106_fenyoszappan02.jpg

Az érzés, mikor még háromnegyed órád van, mielőtt hazaérnek a gyerekek (ami alatt ugye kényelmesen össze lehet rakni egy szappant), és rájössz, hogy miután minden különleges hozzávalót (illóolajak, kókuszolaj, nátrium-hidroxid, desztillált víz, citromfűtea) gondosan ellenőriztél, csak arra nem gondoltál, hogy a magától értetődő napraforgóolaj nincs itthon, megfizethetetlen. Bár az ügyben itt nem kívánok állást foglalni (főleg, hogy eddig egyetlen komoly, a hatásokat számszerűsítő pro vagy kontra tanulmánnyal nem találkoztam a témában), de most hálát adtam a vasárnapi boltzár eltörléséért, és szappancsinálás helyett leballagtam a közeli boltba. Maga az alkotás így estére maradt, bár a kibicek azért még vízivás ürügyén megjelentek közben. („Anya, mi van abban a nagy dobozban?” „Nátronlúg, kislányom, mi más?” Szerintem a legtöbb átlag magyar középosztálybeli családban azt szoktak tartani a konyhai csapban este fél kilenckor...)

Egyúttal felavattam a múltkori közeli kiárusításban szerzett fenyőformámat. Készült citromfüves, levendulás és mézeskalácsra hajazó fahéjas-szegfűszeges szappan is. Most főleg kis formákat használtam, de nemcsak karácsonyit, hanem a jól bevált virágokat és katicákat is. A szappanok java része megint adományszappan lesz, ezúttal az iskolai jótékonysági vásáron próbálják majd előrevinni a számítógépterem megújításának ügyét.

Szólj hozzá!

Címkék: adomány szappan citromfű levendulaolaj fahéjolaj szegfűszegolaj


A bejegyzés trackback címe:

https://kencekakonyhambol.blog.hu/api/trackback/id/tr7011935889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása