Az elmúlt hetek terméséből a következő szappanok vannak itthon:
Olívás szappan
Ezek a szappanok csak olívaolaj felhasználásával készültek. A tiszta olívaszappan tekinthető a legősibb pipereszappannak, már a régi rómaiak is... Az olívaszappannak hosszabb érési időre, legalább fél évre van szüksége, bár olyat is hallottam már, hogy ez csak városi legenda. Ezek a szappanok májusban készültek, így lassacskán így is, úgy is jók lesznek. Az olívaszappan kiváló bőrápoló tulajdonságokkal bír, de kevésbé habzik, mint más szappanok. A kisfiamat pár hetes kora óta ilyennel fürdetjük.
Tejes-mézes-méhviaszos
A szappanhoz méhviaszt és mézet adtam, ezek ápolják a bőrt, és kellemes illatot kölcsönöznek a szappannak. A szappan tehéntejjel készült, ez még krémesebbé teszi a habját. Ez a kedvenc szappanom.
Zöldteás-citromfüves
A zöldtea antioxidánsokban gazdag, nemcsak belsőleg, hanem szappanban használva is kedvező az emberi szervezetnek. A citromfű nyugtató, ellazító hatásával teszi kellemessé a szappan illatát.
Kávés
A szappan a kávé segítségével hatékonyan tünteti el a kellemetlen szagokat a kézről, így nagyon jó például konyhai szappannak.
Tripla levendulás
A meleg eljárással készült szappan három formában (levendulafőzet, illóolaj, levendulavirágok) tartalmazza a nyugtató, baktérium- és gombaölő hatással bíró levendulát.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.