HTML

Kencék a konyhámból

Több jó példát látva megérlelődött bennem a gondolat, hogy jó lenne házi illatszereket és tisztítószereket készíteni. Mert tudom, hogy mi van benne, mert általában sokkal olcsóbb, és mert alkotni öröm. A blog elsősorban "nagy jegyzetfüzetként" működik. Kapcsolat: pommepommeszappan@gmail.com

Szappanok a dobozban

Az itthoni kartondobozokban ezek a szappanok várják, hogy végre munkába állhassanak.

Kategóriák

2012.09.14. 13:07 pomme-pomme

Egy gyors ötlet a mosogatógéphez

citrom02.jpgA kép innen származik.

Nagyon nem szeretek forrásmegjelölés nélkül közzétenni semmi olyan ötletet, ami nem az én fejemből pattant ki, de most kivételt tennék, mivel nem sikerült meg-/feljegyeznem, hogy hol olvastam, és nem is egy összetett receptről van szó, hanem egy egyszerű, de remek ötletről. Több honlapon olvasgattam arról, hogy ki milyen házi szereket használ a mosogatógépbe. Majd fokozatosan szeretnék azok közül több mindent kipróbálni, de elsőként egészen egyszerűen egy fél citrom héját vetettem be.

A mosogatógép evőeszköztartójába helyezett kifacsart citromhéj elsősorban jó illatot csinál a gépben illóolajai révén. Emiatt a tulajdonsága miatt érdemes egy-egy citromhéjat tenni a hűtőszekrénybe is, semlegesíti a kellemetlen szagokat. A mosogatógépben savaival valamennyit tesz a vízkőképződés ellen is.

A citromot 3-4 mosogatás után célszerű cserélni, de én mostanában minden mosogatáshoz újat teszek bele, néha kettőt is, mert nagyfogyasztóvá lettem. A cukros diéta annyira kevés játékteret és luxust enged az evés-ivás terén, hogy az igazi citrommal készült tea az egyik dolog, amivel mostanában kényeztetem magam, így napi egy-két citromot biztosan elhasználok.

Az ötletet továbbfejlesztve annyi jutott még eszembe, hogyha valaki nem használ ennyi citromot, de egy-egy alkalommal összegyűlik neki több héj, akkor érdemes egy zacskóban betenni a fagyasztóba, és onnan adagolni a mosogatógépbe. A fagyasztás ugyanis a citrusfélék illatanyagait nem befolyásolja számottevően.

Szólj hozzá!

Címkék: citrom mosogatógép mosogatás hűtőszekrény háztartási szer


A bejegyzés trackback címe:

https://kencekakonyhambol.blog.hu/api/trackback/id/tr434776779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása